Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ημερίδα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τα σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτήρια

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτήρια στην Αυτοδιοίκηση» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτήρια στην Αυτοδιοίκηση» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο “The Met Hotel” από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού κι έχει ως βασικό αντικείμενο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις τεχνικές και λοιπές δυνατότητες ενσωμάτωσης των αρχών του ενεργειακού σχεδιασμού των κτιρίων στην κοινή τους πρακτική, με στόχο τη σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης τεχνική επίσκεψη στο νέο κτήριο της Π.Κ.Μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ξεχωριστές ομάδες (1η Ομάδα: 9:15 π.μ.-10:15 π.μ., 2η Ομάδα: 12:45 μ.μ.-13:45 μ.μ.).

Το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό κτήριο, καθώς είναι εξοπλισμένο με τρία συστήματα γεωθερμίας (οριζόντιο κλειστό, κατακόρυφό κλειστό και ανοιχτό), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Κτηρίου (BMS), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Φωτισμού και αυτόματο σύστημα σκίασης κτιρίου, έχει επιλεγεί για να παρουσιαστεί ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AIDA _ Affirmative Integrated Energy Design Action, στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ομάδων των συμμετεχόντων στο νέο κτήριο της Π.Κ.Μ. θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του σχεδιασμού του κτιρίου και των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ενσωματώνονται σε αυτό.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν, απαιτείται όμως εγγραφή στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.aidaproject.eu/study_tours_gr.php

Λόγω περιορισμού του αριθμού επισκεπτών στο κτίριο, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν έως τις 12-02-2015 σε ποια από τις δυο ομάδες της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα ήθελαν να συμμετάσχουν: 1η Ομάδα: 9:15 π.μ.-10:15 π.μ., 2η Ομάδα: 12:45 μ.μ.-13:45 μ.μ., στο e-mail: [email protected].

Χρυσάνθη Κισκίνη, ΠΚΜ, τηλ: 2313 319 935, e-mail: [email protected]

Αργυρώ Γιακουμή, ΚΑΠΕ, e-mail: [email protected]

Εύη Τζανακάκη, ΚΑΠΕ, e-mail: [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
Προβληματισμοί τόσο για τους ίδιους τους δασμούς αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων
Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Το BBC News πέρασε μια ολόκληρη ημέρα πάνω στο βρετανικό βασιλικό ερευνητικό σκάφος RRS Discovery, συμμετέχοντας στην αναζήτηση στοιχείων
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα
Οι δηλώσεις του ήρθαν αφού ισραηλινές επιδρομές σκότωσαν περισσότερους από 90 ανθρώπους σε διάστημα 48 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα