Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόσκληση στον Κάρολο Παπούλια να επισκεφθεί τον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να επισκεφθεί το δήμο Νεάπολης-Συκεών και το Μνημείο του Επταπυργίου απέστειλε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, με επιστολή του, την Δευτέρα, στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας.

Είχε προηγηθεί προφορική πρόταση του κ. Δανιηλίδη προς τον κ. Παπούλια κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της 18ης Μαΐου και των ενεργειών κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Στη διάρκειά της ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και κυρίως για τις πρώην φυλακές του Επταπυργίου, γεγονός που, όπως τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του, «αποτέλεσε θαυμάσια αφορμή ώστε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρό μας φιλοξενώντας την υψηλότητα σας έστω και για λίγες ώρες» στον «τόπο μαρτυρικής θυσίας πολλών αγωνιστών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δανιηλίδης εξέφρασε την περηφάνια του «για τον τόπο μας, για τους σπουδαίους ανθρώπους που πότισαν με αίμα τα χώματα του», προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό και μόνιμο μέλημα και έγνοια μας είναι τα παιδιά μας να διδαχθούν την αλήθεια και να κρίνουν μόνα τους τα ντοκουμέντα, και καθώς μεγαλώνουν να γίνονται ενεργοί πολίτες, ικανοί να αποτρέψουν αντεθνικά, αντιδημοκρατικά, φασιστικά και ρατσιστικά φαινόμενα και τακτικές, τις οποίες κατακρίνουμε και μαχόμαστε».

Μεταξύ άλλων, επίσης, τόνισε ότι το Επταπύργιο έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν «δύο από τους πιο χαρακτηριστικούς Πατριώτες της χώρας μας και Επίτιμοι Δημότες μας: Ο αείμνηστος, σεμνός αγωνιστής Λάκης Σάντας κι ο ακούραστος επαναστάτης Μανόλης Γλέζος, οι οποίοι έμειναν άφωνοι μπροστά στη θηριωδία που έχει συντελεστεί στα άδυτα των σκοτεινών κελιών της απομόνωσης».

Ως χρόνο πραγματοποίησης μιας ενδεχόμενης επίσκεψης ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών προτείνει τον προσεχή Οκτώβριο, στη διάρκεια της καθιερωμένης παρουσίας του προέδρου της Δημοκρατίας στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου, καθιστώντας, φυσικά, σαφές ότι η τιμή και η χαρά για τη δημοτική αρχή και τους συμπολίτες μας θα είναι εξίσου μεγάλες όποτε κι αν θελήσει ο κ. Παπούλιας να επισκεφθεί το δήμο Νεάπολης-Συκεών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιερρακάκης: Απλώνουμε δίχτυ προστασίας σε όσους χρειάζονται τη στήριξή μας
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σημείωσε πως «πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων κοστολογημένο, με έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό...
Πιερρακάκης: Απλώνουμε δίχτυ προστασίας σε όσους χρειάζονται τη στήριξή μας