Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ «εκπαίδευσε» 50 μαθητές – Έκατσαν στη θέση του οδηγού

Ξεναγήθηκαν στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα και ενημερώθηκαν για τη σωστή συμπεριφορά εντός του λεωφορείου

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στον Φοίνικα, ξεναγήθηκαν περισσότεροι από 50 μελλοντικοί επιβάτες των λεωφορείων του Οργανισμού, μαθητές νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΣΘ, για τη βιωματική ενημέρωση παιδιών για το έργο του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, τα νήπια είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στα λεωφορεία σε άνετες συνθήκες και μακριά από την πίεση ενός κανονικού δρομολογίου, να περιεργαστούν τον εξοπλισμό τους, να περπατήσουν και να σταθούν στους χώρους τους, ακόμη και να καθίσουν στη θέση του οδηγού.

Στελέχη του ΟΑΣΘ απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και τα ενημέρωσαν αναλυτικά για τους ορθούς τρόπους χρήσης του κοινωνικού αγαθού των αστικών συγκοινωνιών, επιμένοντας στο σεβασμό της δημόσιας περιουσίας, που αποτελούν οι στάσεις, τα οχήματα και τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, αλλά και στη σωστή συμπεριφορά σεβασμού των συνεπιβατών, εντός του λεωφορείου.

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την επίσκεψη ανηλίκων σε έναν χώρο εργασίας, όπως είναι ένα αμαξοστάσιο, και προσφέροντας στα νήπια γιλέκα εργασίας, τα στελέχη του ΟΑΣΘ φρόντισαν να συνδυάσουν τη μάθηση με ψυχαγωγία. Τα παιδιά ζωγράφισαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, με δυο λόγια έμαθαν διασκεδάζοντας.

«Η επίσκεψη εντάσσεται στις προσπάθειες μας να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, ώστε αυτό να χρησιμοποιεί ορθά τις υπηρεσίες μας. Και δεν υπάρχει αποδοτικότερος τρόπος από το να ξεκινούμε από τις μικρές ηλικίες», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης, ο οποίος συνάντησε τους μικρούς μαθητές, συζήτησε μαζί τους για την αστική συγκοινωνία και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Δείτε παρακάτω στη gallery του TyposThes τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανικός στις ΗΠΑ για να αγοράσουν «φθηνό» iPhone - Ρεκόρ πωλήσεων
Οι δασμοί από τον Τραμπ αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών και για τα iPhone με τους καταναλωτές να σπεύδουν να αγοράσουν πριν ακριβύνουν
Πανικός στις ΗΠΑ για να αγοράσουν «φθηνό» iPhone - Ρεκόρ πωλήσεων