Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αγκάλιαζαν και έκλεβαν ηλικιωμένους – Πήραν χρήματα και αλυσίδες

Δικογραφίες από την αστυνομία σε 5 άτομα για 8 περιπτώσεις κλοπών – Τι βρέθηκε από τις έρευνες

Στην εξιχνίαση 8 κλοπών που διαπράχθηκαν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετικές έρευνες. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 5 ατόμων, ενός άντρα και τεσσάρων γυναικών. Οι κλοπές σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2024, με συνολική λεία 900 ευρώ, 5 χρυσές αλυσίδες και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούνται εντατικά έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών, που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού - Ευόσμου, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών (1 άντρα – 4 γυναίκες), οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 16-10-2020 έως 16-05-2024 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.

Συνολικά αφαιρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, πέντε (5) χρυσές αλυσίδες, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ