Του Μιχαήλ Λιάπη,
Μπορεί η θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όμως το κέφι των Θεσσαλονικέων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ζεσταίνει την ατμόσφαιρα.
Με το ραντεβού να έχει δοθεί από τις 14:00 στο Λευκό Πύργο, ο κόσμος άρχισε να συρρέει στο κέντρο, απολαμβάνοντας τη βόλτα του, την ώρα που η Λεωφορός Νίκης είναι πεζοδρομημένη διευκολύνοντας τη χαλαρή κυκλοφορία των πεζών.
Καρναβαλιστές κάθε ηλικίας με ευφάνταστες μεταμφιέσεις δίνουν χρώμα στη συννεφιασμένη Θεσσαλονίκη. Στη μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 συμμετέχουν πάνω από 35 θεματικές ομάδες, χωρίς τη χρήση αρμάτων ή αυτοκινούμενων οχημάτων.
Ο ρυθμός δίνεται από μπάντες κρουστών από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό θέαμα, σε συνεργασία με σχολές χορού της Θεσσαλονίκης.
Η πορεία όσων πάρουν μέρος στην πολύχρωμη παρέλαση θα διασχίσει τις κεντρικές οδούς της πόλης: Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρος Νίκης.
Εκατοντάδες κόσμου έχει πάρει τη θέση του στα πεζοδρόμια κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσει τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Σε δήλωσή του ο Στέλιος Αγγελούδης ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν, ενώ ανέφερε πως όπως είχε υποσχεθεί από πέρσι η δημοτική αρχή κάνει προσπάθειες να μετεξελιχθεί το Καρναβάλι Θεσσαλονίκης «σε έναν οργανωμένο θεσμό, ένα τουρισικό προϊόν. Τονώνουμε την τοπική οικονομία, διασκεδάζουμε του πολίτες και δίνεται ακόμη μία ευκαιρία η πόλη να δείξει τις αρετές της».
Σημειώνεται ότι συνεργεία του Δήμου με το που ξεκίνησαν και οι τελευταίοι καρναβαλιστές από το Λευκό Πύργο ανέλαβαν δράση καθαρίζοντας τους δρόμους από σερπαντίνες και κομφετί.
Υπενθυμίζεται ότι στις 18:30 οι καρναβαλιστές αλλά και απλοί πολίτες θα μαζευτούν στην Πλατεία Αριστοτέλους για το πιο ξέφρενο disco party – συναυλία. Εκεί οι Souled Out θα ερμηνεύσουν disco επιτυχίες των 80s, ενώ οι Mania the ABBA Tribute, έχουν ετοιμάσει μια μοναδική μουσική παράσταση που αναβιώνει τη μαγεία των ABBA. Τέλος ο DJ Eros, θα κρατήσει το ρυθμό ψηλά με δυνατές επιλογές των 80s και 90s.
Δείτε φωτογραφίες και video του TyposThes:

































