Έλεγχοι για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά τους ελέγχους βρέθηκαν παραβάσεις και έγιναν 4 συλλήψεις.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από βραδινές ώρες της 03-01-2025 έως πρώτες πρωινές ώρες της 05-01-2025, αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Λευκού Πύργου και Κορδελιού - Ευόσμου συνέλαβαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν, ως ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι, ηχητικά μέσα και ενισχυτές σε καταστήματα, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.
Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.