Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Καθαρίζει η πόλη από εγκαταλελειμμένα οχήματα - Ελευθερώνονται θέσεις

Εντείνει τις προσπάθειες ο δήμος Θεσσαλονίκης για να μειωθούν οι εστίες μόλυνσης και να αποδοθούν νέες θέσεις στάθμευσης

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Εντείνει τις προσπάθειές του ο δήμος Θεσσαλονίκης για να βάλει μια τάξη στον μεγάλο αριθμό εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται σε δρόμους της πόλης μας και να απελευθερώσει δημόσιο χώρο.

Χθες η αρμόδια Υπηρεσία του δήμου ενημέρωσε πως κατά την διάρκεια των γιορτών απομακρύνθηκαν συνολικά 31 αυτοκίνητα και 36 μηχανές που ήταν παρατημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν μετατραπεί και σε εστίες μόλυνσης.

Κληθείς να σχολιάσει την επιχείρηση απομάκρυνσης των παραπάνω οχημάτων ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας κ. Γιώργος Δημαρέλος ανέφερε στο «ΤyposThes» πως αυτή η δράση έγινε «σε συνέχεια της αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας που ασχολείται με αυτά τα αυτοκίνητα και αυτές τις μηχανές. Θέλουμε να γίνει η όλη διαδικασία πιο γρήγορη και ανταποδοτική. Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο σύντομο το χρονοδιάγραμμα από την στιγμή της καταγγελίας από τον ιδιώτη. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν νομικά κολλήματα που καθυστερούν την διαδικασία οπότε θέλουμε στο κομμάτι που μας αναλογεί οι διαδικασίες να τρέχουν πιο άμεσα. Να μειώσουμε δηλαδή τους χρόνους. Επίσης με την αναδιοργάνωση που κάναμε, υπάρχει συγκεκριμένο προσωπικό που ασχολείται με το θέμα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Στελεχώσαμε την αρμόδια υπηρεσία με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της νέας προσπάθειας είναι ορατό μέσα από την ανακοίνωση που βγάλαμε σήμερα για τις απομακρύνσεις οχημάτων τα οποία τα είχαν παρατήσει οι ιδιοκτήτες τους». 

Ο αντιδήμαρχος σχολίασε πως το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί και μια από τις προτεραιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη. «Μας έχει ενημερώσει πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να προκύψουν και νέες θέσεις στάθμευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «Ο δημόσιος χώρος οφείλει να γίνεται σεβαστός από όλους». 

Σε ερώτηση για το αν το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε κάποια σημεία της Θεσσαλονίκης είπε πως «δεν έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε πως «είναι ορατό σε όλο το μήκος της πόλης». 
Όσο για το αν υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός εγκαταλελειμμένων μηχανών ή αυτοκινήτων, σημείωσε πως ο αριθμός είναι παρόμοιος και για τις δύο περιπτώσεις. 

Αναφορικά με το τι ισχύει για τα οχήματα αυτά, είπε πως στις περισσότερες περιπτώσεις ανακυκλώνονται.
Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν για την διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και μηχανών από την ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Να σημειωθεί πως η απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
«1. Αναγνώριση και καταγραφή: Οι αρμόδιες αρχές εντοπίζουν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και καταγράφουν την κατάστασή τους.
2. Ενημέρωση των ιδιοκτητών: Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να αποσύρουν τα οχήματα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
3. Απομάκρυνση και ανακύκλωση: Τα οχήματα μεταφέρονται σε ειδικούς χώρους για ανακύκλωση, όπου ανακτώνται τα υλικά τους (μέταλλα, πλαστικά, υαλοπίνακες κ.ά.) και τα επικίνδυνα υγρά απομακρύνονται με ασφαλή τρόπο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ