Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αστυνομικοί Κ. Μακεδονίας: «Δικαίωση» για τη δολοφονία αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την καταδίκη Νορβηγού για τη δολοφονία αστυνομικού μέσα σε μπαρ

Για «δικαίωση» κάνει λόγο η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την ποινή που επιβλήθηκε σε 45χρονο Νορβηγό για τη δολοφονία του αστυνομικού Χάρη Καλαθά σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2023. Σημειώνεται ότι στο δράστη επιβλήθηκαν ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια του συναδέλφου μας, ο οποίος στην προσπάθεια του να προστατεύσει τον τραυματισμένο, από μαχαίρι, φίλο του και να σταματήσει το δράστη, έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Η ηρωική αυτή πράξη του θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας!».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς στον 45χρονο Νορβηγό, ο οποίος, τον Δεκέμβριο του 2023, αφαίρεσε τη ζωή του συναδέλφου μας Αστυνόμου Β΄ Χάρη Καλαθά, σε κατάστημα που βρισκόταν με φίλο του στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια του συναδέλφου μας, ο οποίος στην προσπάθεια του να προστατεύσει τον τραυματισμένο, από μαχαίρι, φίλο του και να σταματήσει το δράστη, έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.

Η ηρωική αυτή πράξη του θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας!

Σχετικά η από 29 Δεκεμβρίου 2023 ανακοίνωση της Ένωσής μας:

ΌΧΙ Κύριοι… δεν ήταν η κακιά στιγμή!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο νέος θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός: Τα όρια της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών
Ο νέος θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός: Τα όρια της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τρόφιμα από την ΠΚΜ – Μοίρασαν 4 τόνους φρούτα και λαχανικά
Για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων εν όψει του Πάσχα - Πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τρόφιμα από την ΠΚΜ – Μοίρασαν 4 τόνους φρούτα και λαχανικά