Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι για παρεμπόριο – Βαριά πρόστιμα ύψους 13.000 ευρώ

Έγιναν 10 συλλήψεις και κατασχέθηκαν 1.564 προϊόντα – Εντατικοί έλεγχοι σε λαϊκές αγορές διαφόρων περιοχών

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 14-10-2024 έως 20-10-2024, στις λαϊκές αγορές στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου και Ξηροκρήνης αλλά και σε περιοχές της Καλαμαριάς, Θέρμης, Ζαγκλιβερίου, Νέας Απολλωνίας και Νεάπολης – Συκεών. Συνολικά ελέγχθηκαν 436 άτομα, συνελήφθησαν 10, βεβαιώθηκαν 10 διοικητικά πρόστιμα ύψους 13.000 ευρώ, σχηματίστηκαν 12 δικογραφίες και κατασχέθηκαν 1.564 προϊόντα παρεμπορίου.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου έχει συγκροτήσει και λειτουργεί Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου, η οποία σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπον Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διενεργούν στοχευμένους ελέγχους, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου, όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, με αποκλειστική αποστολή την πάταξη του φαινομένου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 14-10-2024 έως 20-10-2024, στις λαϊκές αγορές στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου και Ξηροκρήνης αλλά και σε περιοχές της Καλαμαριάς, Θέρμης, Ζαγκλιβερίου, Νέας Απολλωνίας και Νεάπολης - Συκεών:

• Ελέγχθηκαν 436 άτομα,

• Συνελήφθησαν 10 εξ΄αυτών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,

• Βεβαιώθηκαν 10 διοικητικά πρόστιμα ύψους 13.000 ευρώ,

• Σχηματίστηκαν επιπλέον 12 δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και 

• Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.564προϊόντα παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

* Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σχέδιο για εκσυγχρονισμό των τρένων: Κάμερες και σύστημα γεωεντοπισμού
Όλες οι αλλαγές που σχεδιάζονται – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε από τον Κυρανάκη στο υπουργικό συμβούλιο
Το σχέδιο για εκσυγχρονισμό των τρένων: Κάμερες και σύστημα γεωεντοπισμού
Μια 17χρονη από τη Θεσσαλονίκη στον τελικό παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft
Μαζί με άλλη 17χρονη από την Πετρούπολη, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, τον Ιούλιο στη Φλόριντα
Μια 17χρονη από τη Θεσσαλονίκη στον τελικό παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft