Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστές λωρίδες. Αναλυτικά, σε ανακοινώσεις της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:
Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών
Εργασίες συντήρησης πρασίνου στο τμήμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τον κόμβο της Βούλγαρη μέχρι και το ύψος του κόμβου του Ν. Ρυσίου θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 7 μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Καθημερινά οι εργασίες θα εκτελούνται για έως τέσσερις ώρες στο διάστημα από τις 7.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιούνται τμηματικά με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, όπου αυτό απαιτείται.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη Χ.Θ. 27+400 (Βαρδαρόβαση) έως και τη Χ.Θ. 28+000 (κόμβος Βαλτοχωρίου) θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες πρόκειται να εξελιχθούν από τη Δευτέρα 7 έως και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και αφορούν την κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των τεχνικών υπηρεσιών, θα πραγματοποιηθούν και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, τμηματικά με αποκλεισμό της μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά φορά. Καθημερινά τα συνεργεία θα εργάζονται περίπου από τις 7.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Επιπρόσθετες εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 23+000 έως και τη Χ.Θ. 23+250 περίπου, στο ύψος του κόμβου Γέφυρας, στη δεξιά λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Χαλκηδόνα και προς Έδεσσα) θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Επιπλέον, από το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου έως το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 21.00-06.00, η υπηρεσία θα πραγματοποιήσει εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων πεζών επί της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, εντός των οικισμών του Κορδελιού και των Διαβατών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις διαβάσεις που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο, στους κόμβους των οδών Μοναστηρίου με Παπανδρέου, των οδών Μοναστηρίου με Μιαούλη και στον κόμβο Μαγνησίας στα Διαβατά, με αποκλεισμό εναλλάξ μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά φορά.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Επιπρόσθετες εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 8+800 έως και τη Χ.Θ. 9+900 περίπου (κοντά στο φανάρι των εγκαταστάσεων “LIDL” έως το φανάρι προς την έξοδο Αθηνών) στο ύψος του Κ2, στη δεξιά λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Χαλκηδόνα και προς Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Τμήμα SR Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Εργασίες συντήρησης και κοπής πρασίνου στο οδικό τμήμα SR Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (μήκους 4 χλμ.), από το φανάρι Αγίου Αθανασίου επί της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας έως την είσοδο του οικισμού Αγίου Αθανασίου, καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της παράκαμψης Πελλαίας Χώρας θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, από τις 06.30 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με αποκλεισμό της δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οδικών τμημάτων. Τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων είναι σχετικά μικρός.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας και το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Θεσσαλονίκης – Καβάλας
Τις εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης- όρια νομού Καβάλας καθώς και στους κλάδους σύνδεσής της θα συνεχίσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Πρόκειται για εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – όρια νομού Καβάλας, στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου του οικισμού Λαγκαδικίων έως τον οικισμό της Ρεντίνας με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.