Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 900 νέες θέσεις πάρκινγκ - Πού θα είναι, λόγω Fly Over

Σε μια προσπάθεια ανακούφισης του κυκλοφοριακού στο κέντρο

Μ.Κ. 

Περίπου 900 νέες θέσεις πρόσκαιρης στάθμευσης εντός της ΔΕΘ, εντός του λιμανιού και σε άλλα οικόπεδα, ανακοινώνονται το προσεχές χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια ανακούφισης του κυκλοφοριακού εντός του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα με την έναρξη εργασιών του Fly Over.

«Λόγω της κατασκευής του fly over αναζητήσαμε λύσεις για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα. Ανάμεσα στις άλλες ήταν και η εξεύρεση θέσεων πρόσκαιρης στάθμευσης στην πόλη για να αποτρέψουμε πολλούς συμπολίτες μας να μπαίνουν μέσα στο κέντρο με ΙΧ», όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μιλώντας στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την 88η ΔΕΘ.

Όπως είπε, το υπουργείο απευθύνθηκε και στη ΔΕΘ «η οποία με χαρά είπε ότι το διάστημα που δεν λειτουργεί η ΔΕΘ θα μπορούσε κάποιες εκατοντάδες θέσεις πρόσκαιρης στάθμευσης να τις προσφέρει , αναλαμβάνοντας το μερίδιο της κοινωνικής της ευθύνης».

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα, από τις προσεχείς εβδομάδες περίπου 900 θέσεις πρόσκαιρης στάθμευσης, στην Έκθεση, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε κάποια οικόπεδα που έχουν εντοπιστεί και για τα οποία υπάρχει συμφωνία, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Θεσσαλονικείς για να διευκολυνθεί το κυκλοφοριακό.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι το δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να παρουσιάσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου τα σημεία στα οποία θα υπάρχουν διαθέσιμες 800 έως 1000 θέσεις στάθμευσης συνολικά. Πρόκειται όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για δημοτικά ακίνητα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ