Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Πανταλέων, ως επικεφαλής «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών», λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος ηγούταν έως σήμερα του συνδυασμού.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ο κ. Πανταλέων τόνισε ότι η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» είναι μια προσπάθεια αυθεντική, ανοιχτή, χωρίς στεγανά, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, χωρίς εγωισμούς».
«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις. Είμαστε εδώ ως επαγγελματίες που αγωνιούμε. Που θέλουμε να πετύχουμε ατομικά αλλά και συλλογικά. Που θέλουμε να συνεισφέρουμε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της πόλης, στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Να ακούγεται η φωνή μας εκεί που πρέπει – όταν πρέπει», υπογράμμισε κ. Πανταλέων.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών» σημείωσε ότι η προσπάθεια που ξεκινάει δεν είναι ατομοκεντρική, αλλά συλλογική.
Στόχος της ομάδας, όπως ανέφερε ο κ. Πανταλέων, «είναι να γυρίσουμε σελίδα στο Ε.Ε.Θ. και να μπορέσουμε μέσα από μια σειρά ενεργειών, πρωτοβουλιών αλλά και τρόπου λειτουργίας να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του επαγγελματία».
«Δεν θέλουμε ένα Επιμελητήριο χωρίς παρέμβαση, ως ένα θεσμικό σχήμα χωρίς ρόλο. Θέλουμε να πατήσουμε σε ό,τι καλό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και να δώσουμε μια νέα πνοή και κυρίως να εκφράσουμε τα συμφέροντα και τις αγωνίες των πραγματικά επαγγελματιών. Για εμάς το Ε.Ε.Θ. πρέπει να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, να παίξει έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο», τόνισε ο κ. Πανταλέων.
Μίλησε για μετεξέλιξη του Επιμελητηρίου από προεδροκεντρικό σε συλλογικό. «Αυτή είναι η στρατηγική επιλογή αναβάθμισης της λειτουργίας του που νομοτελειακά θα μας οδηγήσει σε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Αυτή είναι και η καινοτομία που προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους μας. Για όλους αυτούς του λόγους λοιπόν αναλαμβάν
ω πρώτος μεταξύ ίσων – ως επικεφαλής να γυρίσουμε σελίδα. «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» το όνομα της παράταξής μας. Γιατί το «Επιμελητήριο είσαι εσύ».
Στον συνδυασμό ως υποψήφιοι είναι ήδη πάνω από δέκα εκλεγμένα μέλη στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Θ. Σε έναν σύντομο απολογισμό για τα όσα έχει πετύχει ο συνδυασμός έκανε ο πρώην επικεφαλής Χρήστος Νικολόπουλος στην τοποθέτησή του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» είναι ο μοναδικός συνδυασμός που κατεβαίνει ενωμένος στις εκλογές. «Αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική παράταξη ενωμένη εδώ και επτά χρόνια. Θέλουμε να εκλεγούν άνθρωποι που αγαπούν το Επιμελητήριο. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πολύ σκληρά. Και γι΄ αυτό τον λόγο θέλουμε να κερδίσουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συναδέρφους μας και τους εαυτούς μας γιατί και εμείς είμαστε επαγγελματίες. Είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε.
Οι οκτώ βασικές προτάσεις της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών»
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών» παρουσίασε τις οκτώ βασικές προτάσεις του συνδυασμού:
Πρόταση 1η
Διενέργεια κλαδικών ερευνών με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών και την μείωση κινδύνων των επενδύσεων τους αλλά και των φορέων του κράτους για την κατανόηση θεμάτων που χρήζουν εξέταση
Πρόταση 2η
Αναδιάρθρωση Επιτροπών και αύξηση τους για την καλύτερη εκπροσώπηση των επαγγελμάτων (εστίαση, ασφαλιστές, εμπόριο, κτλ)
Πρόταση 3η
Εκπαίδευση επαγγελματιών σε τεχνικές διατήρησης βιωσιμότητας και αύξησης κερδών και επαγγελματικής διαχρονικότητας.
Πρόταση 4η
Δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης και Επιχειρηματικότητας για καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν κυρίως νεοσύστατες επιχειρήσεις
Πρόταση 5η
Σύνδεση με την Ε.Ε. για μεγαλύτερη ένταξη επαγγελματιών και κάλυψη περισσότερων κλάδων σε προγράμματα ΕΣΠΑ
Πρόταση 6η
Δημιουργία Κέντρου Ηλεκτρονικού Εμπορίου για την διευκόλυνση μικρών επιχειρήσεων να εισέλθουν στην αγορά του Διαδικτύου
Πρόταση 7η
Διασύνδεση του ΕΕΘ και των μελών του με την εκπαιδευτική κοινότητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων βασισμένων στην καινοτομία
Πρόταση 8η
ΕΕΘ και πόλη – αναβάθμιση της συνεργασίας με τους φορείς της πόλης και κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προγραμματικές θέσεις για την επόμενη μέρα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καθώς και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι που θα συμμετάσχουν στις εκλογές με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών».
Βιογραφικό Θεόδωρου Πανταλέων
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε διατροφολογία – διαιτολογία.
Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1991 όπου και εργάστηκε στην «Χαρτοποΐα Θράκης», το 1993 δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των αξεσουάρ μόδας και έως το 1996 ως Διευθυντής Βορείου Ελλάδος της ELSER HELLAS AE. Μέχρι και σήμερα έχει ιδρύσει τρεις εταιρείες, στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων και μια συμμετοχική.
Είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Green Family AE «Το Ελληνικόν». Η εταιρεία στηρίζει πάνω από 100 βιοκαλλιεργητές, απασχολεί περισσότερους από 20 εργαζόμενους και έχει δημιουργήσει το κέντρο logistic της στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.
Είναι εκλεγμένο μέλος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΣΕΠΙΚ). Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγείας Ελλάδος και συμμετείχε ενεργά στο Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων. Συμμετέχει στο Marketing Club κύριος στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη δράσεων για την εξέλιξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μελών του και τη δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.



- Το αλάτι της θάλασσας «καταβροχθίζει» το γλυκό νερό στη Χαλκιδική
- ΠΑΟΚ: Οι δύο πιθανοί αντίπαλοι στο β΄ προκριματικό του Champions League
- Θεσσαλονίκη: Νέα έργα για 4 μέρες στον Περιφερειακό – Πού θα κλείσει λωρίδα