Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Καυτός» Ιούλιος με 40άρια: Χωρίς ανάσα και τα βράδια - Η εικόνα για Θεσσαλονίκη

Παρατεταμένο κύμα ζέστης με συνθήκες καύσωνα σχεδόν όλο τον Ιούλιο

Ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως αναφέρει μάλιστα ο μετεωρολόγος Δημήτρης Παπαϊωάννου με συνθήκες στα όρια του καύσωνα αναμένεται να κυλήσει σχεδόν όλος ο Ιούλιος.

Συγκεκριμένα οι υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια και θα επικρατήσουν μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο το Ιουλίου.

Μάλιστα το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου η θερμοκρασία θα συνεχίσει να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου ειδικά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ και στην Αττική από το Σαββατοκύριακο και μετά ο υδράργυρος θα δείξει 40άρια.

Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια να αναφέρει σε ανάρτησή του πως δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι εποχικές προγνώσεις για ένα θερμό καλοκαίρι και στη συνέχεια κάνει λόγο για καύσωνα.

Μετά τον περασμένο Ιούνιο ο οποίος ήταν ο πιο ζεστός τουλάχιστον τα τελευταία 65 χρόνια για τη χώρα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη.

Η αφρικανική ζέστη θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη 9-7-202  τονίζει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας και αναφέρει πως η θερμοκρασία των επόμενων ημερών θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στις 5 παρακάτω περιοχές:

  • Θεσσαλία,
  • Ήπειρος,
  • Αιτωλοακαρνανία,
  • Μακεδονία,
  • Πελοπόννησος.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει πως από αύριο «και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα φτάνει τους 41-42 βαθμούς στις δυτικές περιοχές της χώρας αλλά και στα βόρεια τμηματά της». Παράλληλα, ο καύσωνας αυτός δεν θα επηρεάσει τόσο την Αττική, γεγονός που είναι παράδοξο.

«Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξει μία παρατεταμένη ζέστη που θα είναι εξαντλητική για περιοχές τις Ηπείρου, της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και των Επτανήσων» ανέφερε.

Για την Αττική ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ότι μέχρι την Πέμπτη η θερμοκρασία θα είναι μέχρι 37-38 ενώ από την Παρασκευή ενδεχομένως αυξηθεί ακόμα ένα βαθμό.

Παράλληλα, τα ισχυρά μελτέμια θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ήδη ξεκίνησαν από χτες τα μελτέμια και θα κρατήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου και στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης φωτιάς τις επόμενες μέρες.

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως από αύριο ξεκινούν τα μελτέμια γεγονός που αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, θα αυξηθεί η θερμοκρασία στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Ενδεχομένως θα βγουν κάποιες μπόρες σε περιοχές της Ηπείρου. Σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα φτάσει πιθανότατα και τους 40 βαθμούς.

Για τις επόμενες μέρες πρέβλεψε ότι ο καύσωνας θα χτυπήσει περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Η εικόνα για τη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες

Με θερμοκρασίες που δεν πέφτουν κάτω από τους 30 βαθμούς ακόμη και το βράδυ αναμένεται να περάσουν οι επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες του meteo.gr οι πιο δύσκολες ημέρες θα είναι Τετάρτη και Πέμπτη με το θερμόμετρο να φτάνει τους 40 και τους 39 βαθμούς αντίστοιχα.

Όπως καταγράφεται η θερμοκρασία ανά ημέρα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, αυτή δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 30 ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας από αύριο Τρίτη.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

triti.png

 

 

tetarti.png

 

 

pempti.png

 

 

paraskevi.png

 

 

savato.png

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κλοπή από το καλάθι αποσκευών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Πώς έγινε
Συνολικά 10 συλλήψεις για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, κλοπές και για άσκοπους πυροβολισμούς
Θεσσαλονίκη: Κλοπή από το καλάθι αποσκευών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Πώς έγινε