Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (06-07-2024), σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά (87) άτομα, εκ των οποίων (85) ανήλικοι.
Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.
- Θεσσαλονίκη: Σε «χειμερία νάρκη» η αγορά - Λουκέτα ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους
- Πέθανε γιατρός που έπαθε εγκεφαλικό ενώ εργαζόταν – Μόλις 47 ετών, είχε 2 παιδιά
- Aθέμιτες πρακτικές από πολυεθνικές εκτοξεύουν τιμές στα ράφια σούπερ - μάρκετ
- Κοκκόρης: Ρεκόρ εγγραφών με δήλωση απασχόλησης από 172.786 συνταξιούχους