Ακόμη δύο άτομα. ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης που είχε απασχολήσει τις αρχές της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για υπόθεση κατά την οποία είχαν γίνει δύο συλλήψεις για παράβαση που αφορά στη Νομοθεσία «Για την Προστασία του Περιβάλλοντος». Συγκεκριμένα, είχαν συλληφθεί δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 26 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή στη Δυτική Θεσσαλονίκη, να πετούν μπάζα από ανακαίνιση διαμερίσματος, τα οποία μετέφεραν φορτηγό ιδιοκτησίας του 34χρονου.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης από ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών για την οποία είχαν συλληφθεί δύο (2) αλλοδαποί, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ακόμη εμπλεκόμενων ατόμων.
Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 44 και 42 ετών, για τους οποίους προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ότι ο πρώτος, στο πλαίσιο πραγματοποίησης ολικής ανακαίνισης διαμερίσματος, ανέθεσε στον δεύτερο την εκτέλεση εργασιών κατεδαφίσεως εντός του διαμερίσματος και κατόπιν τον καθαρισμό του με απομάκρυνση των μπαζών και απόρριψή τους. Στη συνέχεια και μετά την αποπεράτωση των εργασιών ο 42χρονος ανέθεσε στους δύο (συλληφθέντες) αλλοδαπούς την απομάκρυνση των Απόβλητων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) και ανεξέλεγκτη απόρριψη τους έναντι συμφωνηθείσας αμοιβής.
Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
- Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο – Τον παρέσυρε φορτηγό ενώ άλλαζε το λάστιχο
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μια 25χρονη (VIDEO)
- Θεσσαλονίκη: Στάση αναμονής με αναμμένες μηχανές στα τρακτέρ οι αγρότες για Agrotica
- Θεσσαλονίκη: Clean Ναυαρίνου - Το κάλεσμα για καθαρισμό στην περιοχή