Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 2.077 τροχονομικές παραβάσεις μέσα σε πέντε ημέρες

Αυξημένη επιτήρηση λόγω Πάσχα

Στο πλαίσιο αυξημένης επιτήρησης των Οδικών δικτύων για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας και να εξασφαλιστούν οι πλέον ομαλές και ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας, προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα 07 έως και 11 Απριλίου 2023, πραγματοποίησε στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε Ι.Χ.Ε., Δ.Χ. και Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα τόσο στο Εθνικό, όσο και στο Επαρχιακό και λοιπό οδικό δίκτυο του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και εντός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα,

Ελέγχθηκαν συνολικά:

•             5.872 Ι.Χ.Ε. και

•             1.200 Φορτηγά οχήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.077 παραβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

•             495   παραβάσεις που αφορούν σε ωράρια φορτηγών και ταχογράφους,

•             455   παραβάσεις παραβίασης ορίου ταχύτητας,

•             22     παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,

•             50     παραβάσεις σχετικά με στέρηση ή λήξη άδειας ικανότητας οδήγησης,

•             7      παραβάσεις για οδήγηση χωρίς κράνος,

•             10    παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα

•             846   διοικητικά πρόστιμα για παράνομες σταθμεύσεις και

•             διάφορες άλλες παραβάσεις.

Η δραστηριότητα αστυνομικών της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί τόσο με τη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων, όσο και με την έντονη παρουσία τροχονόμων, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην προσπάθεια αυτή, ζητούμε τη συνεργασία οδηγών και πεζών, υπενθυμίζοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες οδικής ασφάλειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ