Κανένα θέμα σκληρού lockdown όπως το έχουμε ζήσει στο παρελθόν δεν τίθεται ούτε για την Θεσσαλονίκη, ούτε για άλλη περιοχή της χώρας, ξεκαθάρισαν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο newsit.gr.
Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα περιοριστικών μέτρων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη μια τη νύχτα ή η απαγόρευση μουσικής, αυτό παραμένει ανοικτό όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτό θα αποφασίζεται όπως πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes έχει γίνει εισήγηση των ειδικών για να μπουν σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού» η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και το Κιλκίς. Ο «κόκκινος συναγερμός» προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας 01.00 με 06.00 και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση και σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν καθιστά «μίνι» lockdown, αλλά περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο για την αποφυγή επιπλέον διασποράς του κορωνοϊού.