Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μία συγκέντρωση σήμερα ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Στις 12 στο άγαλμα Βενιζέλου

Την πρώτη τους μεγάλη κινητοποίηση «ενάντια», στην καταγγέλλουν όπως καταγγέλλουν «πολιτική που καταστρέφει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων» διοργανώνουν διάφορες συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αναπνεύσουμε! Στην πόλη μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη υποβάθμιση της ζωής μας από την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (και όποια άλλη ενεργοβόρα βιομηχανία), την κατασκευή των γιγαντιαίων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και τη Μαυροράχη του Λαγκαδά (δίπλα στον έτσι κι αλλιώς καταστροφικό για την περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ΧΥΤΑ-χωματερή) αλλά και την καθημερινή αέρια ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού και της δυτικής Θεσσαλονίκης». Αυτό αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα που υπογράφουν ο Περιβαλλοντικός σύλλογος Ασσήρου, η Συνεργασία όλων κατά της Μ.Ε.Α. περιοχής Λαγκαδά, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων, ο Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά, η Επιτροπή αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

«Ζητούμε διαφορετική πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, με μείωση του όγκου τους και του πλαστικού καθώς και την προώθηση της ανακύκλωσης. Δεν είναι περιβαλλοντικά σωστή η διαχείριση των απορριμμάτων με την κατασκευή δύο "φαραωνικών" Μ.Ε.Α. που θα "υποδέχονται" ετησίως πάνω από 300.000 τόνους απορριμμάτων απ' όλη την κεντρική Μακεδονία», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενόψει της σημερινής κινητοποίησης εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων.

Τόνισαν δε, ότι ο κύριος μολυντής της λίμνης Κορώνειας είναι ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, προσθέτοντας ότι «η λεκάνη του Λαγκαδά δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
Προβληματισμοί τόσο για τους ίδιους τους δασμούς αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων
Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Το BBC News πέρασε μια ολόκληρη ημέρα πάνω στο βρετανικό βασιλικό ερευνητικό σκάφος RRS Discovery, συμμετέχοντας στην αναζήτηση στοιχείων
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα
Οι δηλώσεις του ήρθαν αφού ισραηλινές επιδρομές σκότωσαν περισσότερους από 90 ανθρώπους σε διάστημα 48 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα