Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα όπου σημειώνεται σημαντική διασπορά κρουσμάτων καθώς μία ακόμη ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι έχασε νωρίτερα σήμερα τη ζωή της. Πρόκειται για μια 90χρονη η οποία έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου. Αποτελεί το ένατο θύμα της πανδημίας από τη συγκεκριμένη δομή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 4 θάνατοι από κορωνοϊό, με του εκλιπόντες να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τόσο η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όσο και ευρύτερα η περιφέρεια της Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζει αυξημένη έξαρση της επιδημίας.
Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μόνο στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί μέσα σε μια εβδομάδα 264 νέα κρούσματα.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι "πιεζόμαστε ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη".
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτη (25/08) 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Πλέον έχουμε 246 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από τα θύματα, 87 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% και είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.