Του Μιχαήλ Λιάπη
Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί Σαββάτου η σταδιακή αποχώρηση των προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει από το πρωί της περασμένης Πέμπτης στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.
Στο Κέντρο Φιλοξενίας που βρίσκεται στο σημείο καταφθάνουν λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε διάφορα κέντρα που βρίσκονται σε Βόλο, Λάρισα, Αθήνα, Λαγκαδάκια, Δράμα και Καβάλα.
Παρότι κάποια άτομα επιμένουν στην παραμονή στον άτυπο καταυλισμό, σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, μέχρι αύριο θα πρέπει να υπάρξει αποχώρησή τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να πειστούν οι πρόσφυγες πως η δήθεν «πληροφορία» πως θα ανοίξουν τα σύνορα είναι ψευδής και θα πρέπει να αποχωρήσουν.
Προ ολίγου, ξεκίνησε το πρώτο λεωφορείο, χωρίς να είναι πλήρες.


