Δύο είναι πλέον τα περιστατικά με ναζιστικό χαιρετισμό από άτομα κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.
Το πρώτο τέτοιο περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της μαθητικής κινητοποίησης την περασμένη Πέμπτη. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ Σαββάτου κατά τη διάρκεια πορείες που διοργανώθηκε μέσω Facebook για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας». Και τις δύο φορές ο ναζιστικός χαιρετισμός γίνεται την ώρα που ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος.
Να σημειωθεί, μάλιστα, πως ειδικά το πρώτο περιστατικό – στην μαθητική κινητοποίηση – έλαβε χώρα ενώ κάποιοι μαθητές διατράνωναν την αντίθεσή τους προς την ακροδεξιά. Ωστόσο, και στις δύο πορείες ακούγονταν εθνικιστικά συνθήματα.
Δείτε τις φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το InTime (μαθητική κινητοποίηση) και το StoKokkino.gr (βράδυ Σαββάτου).

