Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: «Ειλημμένη η απόφαση για αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτη»

Έχουν ήδη κατατεθεί 3 προσφορές - Θα εξεταστούν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν από ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Τις προσφορές θα εξετάσει σε έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ο καθαρισμός της πόλης.

"Η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπουν ιδιώτες. Η ανάθεση λέει ότι θα δουλέψουν επί 24ωρου βάσεως για να καθαρίσει η πόλη σε τρεις μέρες. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση γιατί είναι μία έκτακτη ανάγκη που δεν την καλύπτουν οι εργαζόμενοι" δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την ανακοίνωση που έβγαλε ο Συντονισμός Συλλόγων Δ. Θεσσαλονίκης, όπου απαιτείται να αποσυρθούν οι ιδιώτες για να επιτραπεί η κυκλοφορία των απορριμματοφόρων με προσωπικό ασφαλείας.

"Λένε να αποσύρουμε τους ιδιώτες κι αυτοί να βγάλουν 15 αυτοκίνητα. Αυτά είναι κοροϊδιλίκια. Εγώ θα αποσύρω τον διαγωνισμό σε ιδιώτη, εάν πουν ότι βγαίνουμε αύριο το πρωί όλοι και καθαρίζουμε την πόλη" πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Κατονόμασε το ΠΑΜΕ ως υποκινητή των κινητοποιήσεων, ενώ υποστήριξε πως σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι επιχειρήσουν να εμποδίσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον ιδιώτη, τότε θα ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας.

Οι συμβασιούχοι έχουν συνάντηση αυτή την ώρα με τον δήμαρχο, ενώ στις 4:30 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ