Η τελική σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορών διεξάγεται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Όπως δήλωσε ο Απ. Τζιτζικώστας «η Περιφέρεια έχει σχέδιο και ο Στρατός έχει την εμπειρία για να κυλήσουν όλα ομάδα κατά την απομάκρυνση και εξουδετέρωση της βόμβας Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στο Κορδελιό».
Ο Απ. Τζιτζικώστας απεύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους να ενημερωθούν αν βρίσκονται εντός της ζώνης εκκένωσης είτε από το σάιτ της ΠΚΜ (μπορείτε να δείτε τον διαδραστικό χάρτη της ΠΚΜ ΕΔΩ), είτε από το τηλεφωνικό κέντρο (2311805300). Παράλληλα, επανέλαβε πως πρόκειται για υποχρεωτική εκκένωση και πως πρέπει να γίνει με απόλυτη ψυχραιμία.
Δείτε το βίντεο του typosthes.gr
«Η απομάκρυνση των κατοίκων από αυτή τη ζώνη είναι υποχρεωτική για την Κυριακή και θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 10 το πρωί οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «ξέρουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα ταλαιπωρήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας όμως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτό γίνεται προληπτικά και για λόγους ασφαλείας».
Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι κέντρο επιχειρήσεων θα υπάρχει στην Περιφέρεια και στην Ελληνική Αστυνομία ενώ σημείωσε ότι ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος και έχει την εμπειρία για τέτοιου είδους καταστάσεις. «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται τέτοια βόμβα και πρέπει να απενεργοποιηθεί σε τόσο κατοικημένη περιοχή αλλά εμείς ξέρουμε, έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο και ζητούμε από όλους τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι. Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός», πρόσθεσε. Είπε, ακόμη, ότι όλη η πολιτική προστασία θα είναι επί ποδός για να διασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.