Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άνοιξαν τα σχολεία στην πυρόπληκτη Θάσο

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για την κατασλευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να αποτραπούν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα τους επόμενους μήνες. Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, συναντήθηκε χθες με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Νικήτα Φραντζεσκάκη, με τον οποίο συζήτησε την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και εργασιών και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ζήτησε να αντιμετωπιστούν τα γρεφειοκρατικά ζητήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν στην ώρα τους τα αντιπλημμυρικά έργα.

"Οι μελέτες να εκπονηθούν από την πλευρά της πολιτείας και οι αναθέσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Να γίνει ότι και στην περίπτωση της Χαλκιδικής, όπου η πολιτεία ανέθεσε σε συνεταιρισμούς υλοτόμων να κάνουν τα απαραίτητα κορμοπλέγματα, που είναι μέρος των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων", υπογράμμισε ο δήμαρχος Θάσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ