Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Γιώργος Ζώης σε κριτική επιτροπή του 74 Φεστιβάλ Βενετίας

Στο “Lion of The Future”

Με μια Ελληνική συμμετοχή, αυτή του πολυβραβευμένου νέου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, συστήθηκε φέτος η κριτική επιτροπή “Luigi De Laurentiis” Venice Award for a Debut Film – Lion of the Future του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας.

Και οι τρεις ταινίες του έχουν κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το πολυβραβευμένο Casus Belli να είναι η παρθενική του εμφάνιση το 2010, με τους “Τίτλοι Τέλους” να αποσπούν το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου το 2012 και τέλος με το πολυσυζητημένο Interruption που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015 και ακόμη συνεχίζει την επιτυχημένη φεστιβαλική του πορεία, δυο χρόνια μετά (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου).

Η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Γάλλο σκηνοθέτη Benoît Jacquot θα δώσει το βραβείο “Lion of The Future” σε μια από τις πρωτοεμφανιζόμενες ταινίες από όλα τα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ (Επίσημο Διαγωνιστικό και ανεξάρτητα και παράλληλα τμήματα). Το “Lion of the Future” ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.000 δολαρίων που μοιράζεται εξίσου ανάμεσα στον σκηνοθέτη και στον παραγωγό.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο αναγνωρισμένος συγγραφέας και συντάκτης του Sight and Sound, Geoff Andrew, o διακεκριμένος παραγωγός Albert Lee και η βραβευμένη Ιταλίδα ηθοποιός Greta Scarano.

Δείτε το βραβευμένο "Casus Belli"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια 17χρονη από τη Θεσσαλονίκη στον τελικό παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft
Μαζί με άλλη 17χρονη από την Πετρούπολη, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, τον Ιούλιο στη Φλόριντα
Μια 17χρονη από τη Θεσσαλονίκη στον τελικό παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft