Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Το φωνητικό σύνολο "Contradition Ensemble" σε συνεργασία με το σύνολο κρουστών Κ.Ω.Θ. "Percautistic" παρουσιάζουν το "Requiem" του Alfred Schnittke στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ( Φράγκων 15 Τηλέφωνο: 2310 510551, 2310 522157) στις 21:00. Το έργο θα διευθύνει ο Kostika Çollaku ο οποίος ανέλαβε και την προετοιμασία των φωνών. Είσοδος ελεύθερη.

Εικαστικά

Ο Νίκος και η Ανθή Τσιμπισκάκη παρουσιάζουν στην Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8 Τηλέφωνο: 2310269187,6971890212) για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση "Μεγάλοι καλλιτέχνες & Μικροί δημιουργοί" πουπαρουσιάζει ζωγραφική παιδιών που έχουν εμπνευστεί από γνωστά έργα μεγάλων δημιουργών.

Πρόκειται για τους μικρούς μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της 5ης Δημοτικής Κοινότητας και έξι δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα θα εκθέσουν οι μαθητές του 1ου, 2ου, 4ου, 10ου, 11ου και 15ου Δημοτικού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει ο Νίκος Τσιμπισκάκης, ζωγράφος, και η Ανθή Τσιμπισκάκη, ψυχολόγος - εικαστικός.

Την ημέρα των εγκαινίων και ώρα 20:30 θα εμφανιστεί το Duo Con Fuoco με τους David Bogorad και την Ευτυχία Ταλακούδη οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν με τα βιολιά τους.  Μέρες – ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη Παρασκευή: 17:00 με 21:00, Σάββατο: 11:00 με 13:00.

 

-Περισσότερα από 500 έργα των μαθητών του δημοτικού και του γυμνασίου περιλαμβάνει η 17η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έως τις 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos.

Η φετινή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο έργο του καταξιωμένου καλλιτέχνη,  Γιάννη Μόραλη.

Με πινέλα, χρώματα και μεράκι οι μαθητές του σχολείου μας, ηλικίας 5 έως 14 ετών, ήρθαν σε επαφή με την μοντέρνα λαϊκή τέχνη και έζησαν στιγμές δημιουργίας επιχειρώντας να προσεγγίσουν το έργο του Γιάννη Μόραλη.

Τα έργα των μαθητών φιλοξενούνται  στην κεντρική πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Απριλίου.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου "Το Κοράκι του Εντγκαρ Άλλαν Πόε", στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη. Λειτουργεί: Δευτέρα: 10:00 με 15:30, Τρίτη: 10:00 με 20:00, Τετάρτη: 10:00 με 15:30, Πέμπτη: 10:00 με 20:00, Παρασκευή: 10:00 με 20:00, Σάββατο: 10:00 με 16:00.

-Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο συνδιοργανώνει με τον Τομέα Χαρακτικής της Ακαδημίας Τεχνών του Πανεπιστημίου του Novi Sad της Σερβίας την έκθεση "Εγχάρακτες Αντανακλάσεις" με έργα καθηγητών και φοιτητών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων του Novi Sad και του Α.Π.Θ.

Διάρκεια έκθεσης: από 5 Απριλίου έως 9 Ιουνίου 2017. ΗΜΕΡΕΣ Λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-14:00 & 17:00-21:00, Σάββατο: 09:00-14:00.

- Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου (Τσιμισκή 52 Τηλέφωνο: 2310240416) παρουσιάζει την έκθεση "Private Collection III". Με έργα των: Αλέξη Ακριθάκη, Γιώργου Βακιρτζή, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Νικόλαου Γύζη, Όπυς Ζούνη, Νίκου Κεσσανλή, Costis, Δημήτρη Μυταρά, Κωνσταντίνου Παρθένη, Pavlos, Θεόδωρου Στάμου, Wolfgang Stiller, Γιάννη Τσαρούχη, Αλέκου Φασιανού, Andy Warhol. Λειτουργεί: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12:00 με 20:00, Τετάρτη και Σάββατο: 12:00 με 15:00.

-Λήγει την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 η έκθεση  του Χρόνη Μπότσογλου «Απέναντι του βουνού» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108).

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.  

Τις ημέρες των εορτών, από Μ. Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα, η έκθεση θα παραμείνει κλειστή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δανία – Γροιλανδία: Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα ενισχύσουν τους δεσμούς τους
Η Γροιλανδία εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεών της με την Δανία , δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν
Δανία – Γροιλανδία: Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα ενισχύσουν τους δεσμούς τους