Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβάδισμα ΔΗΣΥ και πολυκομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση στην Κύπρο

Διεξήχθη με δείγμα 1.000 ατόμων

Παρά την αύξηση του εκλογικού μέτρου από το 1,8% στο 3,6%, η Βουλή που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου στην Κύπρο θα είναι πολυκομματική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΡΙΚ. Στην πρόθεση ψήφου ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 23,5%, το ΑΚΕΛ 17%, το ΔΗΚΟ 9% και η ΕΔΕΚ 4,5%.

Ακολουθούν η Συμμαχία Πολιτών με ποσοστό 4%, οι Οικολόγοι και το Κίνημα Αλληλεγγύη με 3% και το ΕΛΑΜ με 1,5 %. Στο ερώτημα, αν θα πάνε να ψηφίσουν στις 22 Μαΐου, 51% απάντησαν «σίγουρα ναι», 21% «ναι», 15% «μάλλον όχι» και 13% «σίγουρα όχι».

Στην παράσταση νίκης, το 75% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο ΔΗΣΥ και 10% το ΑΚΕΛ. Την έρευνα διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η κοινοπραξία EDEX- ΙMR ΛΤΔ. Διεξήχθη με δείγμα 1.000 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη, καθήκον όλων μας να την περιφρουρήσουμε
«58 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας, που στέρησε από τους Έλληνες τις ελευθερίες τους και οδήγησε στην εθνική τραγωδία της εισβολής στην Κύπρο»
Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη, καθήκον όλων μας να την περιφρουρήσουμε