Την επομένη των εκλογών το βασικό είναι η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, κατά την εισηγητική τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από τη Θεσσαλονίκη, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συνεχίσει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος επισκέπτεται τη ΔΕΘ, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν πράξη την εθνική συμφιλίωση μέσα από τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, μία «έντιμη», όπως είπε, συνεργασία που «δεν ράγισε παρά τις πολιτικές διαφορές». Ακόμη σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ ήταν «το μόνο κόμμα που υπογράφοντας μία συμφωνία δεν είχε καμία απώλεια», ενώ διαβεβαίωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προσπαθήσουν να υπάρξουν βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη συμφωνία.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγνώρισε αρνητικά σημεία στη συμφωνία -όπως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση- ωστόσο τόνισε ότι το κόμμα του θα παλέψει για την αλλαγή τους. Ακόμη αναφέρθηκε ακόμα στα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας, τα οποία θα προωθήσουν οι ΑΝΕΛ, εφόσον συμμετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση. «Η επιλογή είναι μία: είτε θα γυρίσουμε σελίδα για να μπει η χώρα στην ανάπτυξη, είτε θα γυρίσουμε πίσω όπου καιροφυλακτούν οι δεινόσαυροι», είπε.
Σε ερώτηση για τις συνεργασίες την επόμενη μέρα των εκλογών, εφόσον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο, ούτε με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη», ωστόσο υπογράμμισε ότι βουλευτές της ΝΔ που προέρχονται από την καραμανλική πτέρυγα και είναι μετριοπαθείς, «χωρούν μαζί μας». «Αν δεν έχουμε την πλειοψηφία δεν είναι δυνατό να κάνουμε κυβέρνηση με το Βενιζέλο, ούτε με τον κύριο Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη που έβαλε στη ΝΔ ο Σαμαράς και κράτησε ο κ. Μεϊμαράκης. Πιστεύω όμως ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις κοινοβουλευτικές που θα δίνουν πλειοψηφία. Οι μεγαλύτεροι υβριστές του Καραμανλή έχουν γίνει η κύρια δύναμη μέσα στη ΝΔ», τόνισε.
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Καμμένος είπε: «Για μας αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, το θέμα της Θράκης και ακούω περίεργα πράγματα από στελέχη του Ποταμιού. Νομίζω ότι και ο κ . Θεοδωράκης, οφείλει να πάρει μια θέση. Αυτό θα διευκολύνει τη δυνατότητα να αρχίσει ο διάλογος. Αμφιβάλω αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη βουλή, όσο η κα. Γεννηματά διατηρεί τη θέση να στηρίζει τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου». Μάλιστα, αναφερόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ότι ο κ. Θεοδωράκης με προβλημάτισε πάρα πολύ στο ντιμπέιτ», αναφερόμενος σε εθνικά ζητήματα.