Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής λόγω έλλειψης απαρτίας

Διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής λόγω έλλειψης απαρτίας

Την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' αποφάσισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η απόφαση ελήφθη περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, όταν η πρόεδρος της Βουλής πήρε τη θέση της και καταμέτρησε τους βουλευτές.

Όταν είδε ότι οι βουλευτές ήταν μόλις 57, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγη ώρα προκειμένου να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός βουλευτών (75) και να υπάρξει απαρτία.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, με βουλευτές να διαμαρτύρονται καθώς δεν πρόκειται για συνεδρίαση κατά την οποία θα υπάρξει ψηφοφορία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, κρατώντας τον κανονισμό της Βουλής, ζήτησε οι συνεδριάσεις να ξεκινούν στην ώρα τους και σημείωσε: «Δεν δεχόμαστε bullying από εσάς κ. πρόεδρε».

Μετά την πάροδο περίπου ενός τετάρτου της ώρας και αφού προσήλθαν και άλλοι βουλευτές, η συνεδρίαση ξεκίνησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δώσει εντολή να παραταθεί η πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
Ενας 37χρονος στο Λασίθι ακρωτηριάστηκε, ενώ σοβαροί τραυματισμοί ανηλίκων σημειώθηκε σε Κάλυμνο και Μαλεσίνα
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ
Shein και Temu έχουν προειδοποιήσει ότι θα αυξήσουν τις τιμές «λόγω των πρόσφατων αλλαγών στους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες και τους δασμούς»
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ