Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης διοργανώνει το ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης διοργανώνει το ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ γίνεται υπό τη στήριξη του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έστειλε επιστολή στο κόμμα, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία «επεκτείνει το μνημόνιο και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική», ενώ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για κατάργηση του μνημονίου και των όλων των εφαρμοστικών νόμων.

«Η συμφωνία και η λίστα μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «διαφημιστική απάτη» τα περί «σκληρής» διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι στο τέλος Ιουνίου θα έρθει νέο μνημόνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Η ανάλυση του γερμανικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης περιλαμβάνει σενάρια για δασμούς light, εμπορικό πόλεμο και βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση
Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Μητσοτάκης για πραξικόπημα 21ης Απριλίου: Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη
«Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος» τόνισε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης για πραξικόπημα 21ης Απριλίου: Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη