Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Για κινητοποιήσεις τις ημέρες των εκλογών προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με κινητοποιήσεις εντός των εκλογών προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στις ημέρες των εκλογών αφήνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Το θέμα θα συζητήσει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη και σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να κατέβουν από αύριο Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, σε απεργία- αποχή. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε πολλούς δήμους της χώρας η χρηματοδότηση της εκλογικής αποζημίωσης που απευθύνεται σε αποπληρωμή δεδουλευμένης εργασίας συμψηφίζεται και παρακρατείται λόγω βεβαιωμένων χρεών των δήμων προς το ελληνικό δημόσιο.

Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο καθώς η πλειοψηφία των δήμων δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, με συνέπεια οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου να παρακρατούν τα οφειλόμενα ποσά από τους εργαζόμενους. Δηλαδή οι εργαζόμενοι του κάθε δήμου, στην πράξη, εξοφλούν τις οικονομικές του εκκρεμότητες προς την αρμόδια ΔΟΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κλοπή από το καλάθι αποσκευών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Πώς έγινε
Συνολικά 10 συλλήψεις για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, κλοπές και για άσκοπους πυροβολισμούς
Θεσσαλονίκη: Κλοπή από το καλάθι αποσκευών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Πώς έγινε