Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεωργιάδης για τροχαίο γιατρού στην Πάτρα: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας

Σε διευκρινίσεις για το τροχαίο ατύχημα που υπέστη γιατρός του ΕΣΥ στην Πάτρα προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτησή του αναφέρει ότι η γιατρός δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία όπως γράφτηκε μετά το τροχαίο. 

«Ως προς το ατύχημα με την γιατρό του ΕΣΥ στην Πάτρα, σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε. Σεβόμενος την κατάστασή της και αφού της ευχηθώ περαστικά, δεν θα υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Συστήνω σε όλους να είναι προσεκτικοί όταν οδηγούν και ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ για την προσφορά τους σε αυτό. Το ΕΣΥ ανήκει σε όλους μας και δεν πρέπει να πλήττουμε την αξιοπιστία και την εικόνα του, για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπών. Η εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτό, είναι κρίσιμη παράμετρος της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης. 

Υπενθυμίζεται ότι η 6η ΥΠΕ σε ανακοίνωσή της ανέφερε: 

«Σχετικά με το περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ του ΙΧ οχήματος της ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και του Προαστιακού Τρένου και καθώς διακινούνται ανακριβείς πληροφορίες στα ΜΜΕ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.

Τη Μ. Παρασκευή το ΓΝΠ βρισκόταν σε κλειστή εφημερία και λόγω της αργίας στην Παθολογική Κλινική εφημέρευαν για 24 ώρες (08:00 Μ. Παρασκευής έως και 08:00 Μ. Σαββάτου) δυο ομάδες αποτελούμενες από ειδικευμένο ιατρό και ειδικευόμενο ιατρό εκάστη ομάδα. Οι ιατροί μετά το πέρας της εφημερίας τους αποχωρούν από το νοσοκομείο.

Επισημαίνουμε ότι, το ιατρικό προσωπικό προβλέπεται να ξεκουράζεται στα εφημερία εντός του νοσοκομείου και όταν παρουσιάζεται ανάγκη σπεύδει άμεσα στην κλινική.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στην ιατρό και να επιστρέψει σύντομα στην οικία της».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι στην κηδεία του
Ο Πάπας Φραγκίσκος λίγο πριν το Πάσχα έδωσε εντολή να δοθούν 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό του για την ενίσχυση νέων στις φυλακές ανηλίκων
Πάπας Φραγκίσκος: Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι στην κηδεία του