Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Σε συνέντευξή του στον Real Fm είπε ότι «η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς πλέον όλοι οι πιστοποιημένοι οίκοι αξιολόγησης κατατάσσουν τη χώρα σε επενδυτική βαθμίδα. Η κυβέρνηση έχει στόχο να μεταφέρει αυτή την επιτυχία στις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας δουλειές και αυξάνοντας τους μισθούς».
Μιλώντας για την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναβαθμίζεται, ενώ ξεκαθάρισε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες.
«Η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητες την ανακούφιση της μεσαίας τάξης μέσω μειώσεων φόρων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αύξηση της απασχόλησης. Επίσης, επιδιώκει να κλείσει πληγές του κράτους και να διατηρήσει τη σταθερότητα της χώρας σε γεωπολιτικό επίπεδο», υπογράμμισε.
Για το νέο κυβερνητικό σχήμα δήλωσε πως κάποια υπουργεία ενώνουν αρμοδιότητες και πως νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν σημαντικά καθήκοντα, όπως η ψυχική υγεία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Η κυβέρνηση στοχεύει να αφήσει θετικό αποτύπωμα και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών», υπογράμμισε.
Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα της κυβέρνησης έναντι της αντιπολίτευσης, ωστόσο η κυβέρνηση συγκεντρώνει μικρότερο ποσοστό από τις βουλευτικές εκλογές.
«Αυτό αποτυπώνει την ανάγκη για περισσότερη δουλειά και βελτίωση», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Επιπλέον σημείωσε πως η αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται από μηδενισμό και έλλειψη προγράμματος. «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν εναλλακτική πρόταση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίσης ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της και την συνέπεια της σε σχέση με το πρόγραμμά της.