Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητσοτάκης για Τέμπη: Καμία συγκάλυψη – Ηχηρή η φωνή των συλλαλητηρίων (LIVE)

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Βουλή η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την τραγωδία στα Τέμπη. Μετά τον πρωθυπουργό το λόγο αναμένεται να λάβουν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που κατέθεσαν το σχετικό αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση και στη συνέχεια κοινή πρόταση δυσπιστίας από κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν στιγμές στην κοινοβουλευτική ζωή που ζητούν αλήθεια κι ευθύνη, ακόμα και σε συγκυρίες που χάνονται μέσα στη σύγχυση. Οφείλουμε να αντιταχθούμε στις εντυπώσεις, που τις φουσκώνουν το ψέμα, το οφείλουμε στις συγγενείς των 57 θυμάτων, ζούμε δύο χρόνια μετά ένα κοινό πένθος που συγκεκριμένοι κύκλοι μετατρέπουν σε σημείο διχασμού, είμαι εδώ για να δηλώσω την προσήλωση της κυβέρνησης στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός. 

«Η ηχηρή φωνή των συλλαλητηρίων ακούγεται ακόμη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ζήτησαν αλήθεια, δικαιοσύνη και δικαίωση των θυμάτων, καθώς κι ασφαλείς σιδηροδρόμους. Οι περισσότεροι διαδηλωτές ζήτησαν η Ελλάδα να ανέβει υψηλότερα», δήλωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: «Εντοπίζει τα λάθη, περιγράφει τις χρόνιες ελλείψεις που συνέβαλαν στο μοιραίο, αδυνατεί να δώσει τεκμηριωμένη απάντηση για τη φωτιά και προχωρά σε 17 συστάσεις για τα τρένα. Δεν είναι κολακευτικό για την κυβέρνηση, αλλά δικαιώνει την εκτίμηση ότι συγκρούστηκαν οι ανθρώπινες αστοχίας με τα διαχρονικά κενά του κράτους και καταρρίπτει τα περί συγκάλυψης».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τρόφιμα από την ΠΚΜ – Μοίρασαν 4 τόνους φρούτα και λαχανικά
Για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων εν όψει του Πάσχα - Πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τρόφιμα από την ΠΚΜ – Μοίρασαν 4 τόνους φρούτα και λαχανικά
Ανατροπή με το τροχαίο σοκ στην Εγνατία: Πώς έγινε - «Δεν είδα τίποτα», είπε ο οδηγός
Ανατροπή με τις συνθήκες του σοκαριστικού τροχαίου - Το φορτηγό έπεσε στα ΙΧ χωρίς να προηγηθεί σύγκρουση
Ανατροπή με το τροχαίο σοκ στην Εγνατία: Πώς έγινε - «Δεν είδα τίποτα», είπε ο οδηγός