Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χάρης Δούκας: «Θέλω να παρουσιάσω ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης»

«Ένα μοντέλο που λέει ότι το εγώ τελείωσε, το εμείς κάνει τη διαφορά» είπε ο κ. Δούκας

Για διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης από αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

Ο κ. Δούκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm είπε: 

«Είναι ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης αυτό που θέλω να παρουσιάσω, σε σχέση με αυτό του κ. Μητσοτάκη. Ένα μοντέλο που λέει ότι το εγώ τελείωσε, το εμείς κάνει τη διαφορά. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να στηρίξει τον έναν που θα σχεδιάζει, θα αποφασίζει και θα υλοποιεί, είναι ο κ. Μητσοτάκης, ας τον ξαναψηφίσει. Αν θέλει ένα συμμετοχικό, συλλογικό, συνεργατικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα δίνει δύναμη στους πολλούς, που θα ενισχύει την τοπικότητα και τη συμμετοχή, τότε αυτό είναι το μοντέλο που εμείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε».

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές τόνισε πως «νομίζω ότι μετά τις 6 του Οκτώβρη, αν αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία, θα μπορέσουμε να έχουμε μια άλλη συνθήκη για τον χώρο μας»

«Το ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε μια φάση, όπου η προσπάθεια που γίνεται και η προσδοκία αλλαγής, αποτυπώνεται θετικά στις δημοσκοπήσεις. Νομίζω ότι μετά τις 6 του Οκτώβρη, αν αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία, θα μπορέσουμε να έχουμε μια άλλη συνθήκη για τον χώρο μας. Θα είναι μια ξεκάθαρη επιλογή προοδευτικής διακυβέρνησης. Νομίζω, δηλαδή, ότι το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε ένα ανοιχτό, συμμετοχικό ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα μπορεί να νικήσει, ή θέλουμε ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη; Αυτό είναι το δίλημμα και σε αυτό, πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες στις 6 του Οκτώβρη» ανέφερε ο κ. Δούκας. 

Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είπε πως «θέλω να πω ότι όλοι οι υποψήφιοι κάνουν έναν αγώνα για να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμένα με ενδιαφέρει να πούμε ξεκάθαρα τα προτάγματά μας, να συγκρουστούμε πολιτικά και την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή, στρατιώτες και όχι στρατηγοί, στις μεγάλες μάχες που έχουμε να δώσουμε. Δεν μου αρέσουν οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, οι φίλοι και τα μέλη και όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες που πιστεύουν στη δημοκρατία, στη λογοδοσία και στη διαφάνεια, τους βρίσκουμε, τους συναντάμε, συζητάμε μαζί τους και τους καλούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική έκρηξη στις 6 του Οκτώβρη». 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην υπερκερδοσκοπία λέγοντας ξεκάθαρα ότι «θα έπρεπε να υπάρξει άμεση παρέμβαση από τη Ρυθμιστική Αρχή και από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού για να μειωθούν επιτέλους οι χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές, που είναι οι πιο ακριβές σε όλη την Ευρώπη»

«Θα έπρεπε να υπάρξει άμεση παρέμβαση από τη Ρυθμιστική Αρχή και από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού για να μειωθούν επιτέλους οι χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές, που είναι οι πιο ακριβές σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν τα έσοδα από τις διατραπεζικές συναλλαγές να εκτιμώνται ότι θα είναι 2 δις, όταν 2,5 δις είναι ο ΕΝΦΙΑ. Και αυτό, το λέει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μειωθούν οι χρεώσεις. Δεύτερον, νομίζω ότι είναι αδικία, όταν έχουμε ανακεφαλαιοποιήσει ήδη τις Τράπεζες 3 φορές, με 40 δις, ο κόσμος να είναι αποκομμένος και αποκλεισμένος από τις χρηματοδοτήσεις. Ή όταν μπορεί να πάρει ένα δάνειο, αυτό να είναι με ληστρικό επιτόκιο. Το “ληστρικό” είναι χαρακτηρισμός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς μπορεί να φτάσει και το 10%.

Δεν είναι επίσης δυνατόν, λόγω ακριβώς αυτού του ληστρικού επιτοκίου, να κοκκινίζονται τα δάνεια αυτά και να τα παίρνουν τα funds στο 1/10 της τιμής τους. Υπάρχουν μια σειρά από παρεμβάσεις στη Βουλή και πιέσεις και από τον χώρο τον δικό μας, από βουλευτές και πρόσφατα και βουλευτές και της Νέας Δημοκρατίας, που έθεσαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Άρα, είναι πολιτική βούληση, να παρέμβουμε και να ρυθμίσουμε τις αγορές και να ρυθμίσουμε τις Τράπεζες, για να μπορούν να στηρίξουν στην πράξη την επιχειρηματικότητα, τον μικρομεσαίο, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο» σημείωσε ο κ. Δούκας. 

Για το αν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα δήμαρχος είπε: 

«Όσο για τα καρπούζια και τη μασχάλη, να πούμε πόσο κοστίζει το καρπούζι σήμερα, διότι από το χωράφι στο ράφι είναι πολύ ακριβότερο και είναι η αισχροκέρδεια που είναι το μεγάλο πρόβλημα. Να μιλήσουμε για την αισχροκέρδεια του 2024, ενώ όλοι ζούμε με μισθούς του 2011;Ξέρετε, είναι μεγάλη η προσπάθειά μου να μιλήσω για την αποκέντρωση στην πράξη και για την ξεχασμένη περιφέρεια. Και αυτό τους ενοχλεί, διότι θεωρούν ότι ο Δήμαρχος είναι επαίτης και όχι πρωταγωνιστής. Εμείς λοιπόν, σηκώνουμε ανάστημα».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί
«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα