Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με την πρόεδρο της Μολδαβίας συναντήθηκε στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης

Ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν – Πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει σύντομα πρεσβεία στο Κισινάου

Με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Μολδαβίας αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, η οποία εκφράστηκε και στην Διακήρυξη των Αθηνών που υιοθέτησαν στις 21 Αυγούστου οι 11 ηγέτες που συμμετείχαν στο άτυπο δείπνο που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παρουσία της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμη την κ. Sandu για την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι στην κηδεία του
Ο Πάπας Φραγκίσκος λίγο πριν το Πάσχα έδωσε εντολή να δοθούν 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό του για την ενίσχυση νέων στις φυλακές ανηλίκων
Πάπας Φραγκίσκος: Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι στην κηδεία του