Ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, είπε πως αποτελεί θεσμική του υποχρέωση να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, παρά τις οποίες διαφωνίες υπάρχουν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε».
«Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας» πρόσθεσε.
«Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται (...) αλλά ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ, ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη συνέχεια αναμένεται στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.