Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΕΤΕπ αναμένεται να αγοράσει το πρώτο πακέτο «κόκκινων δανείων»

Από ελληνικές τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες...

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης (ΕΤΕπ) αναμένει να αγοράσει το πρώτο της πακέτο «κόκκινων» δανείων από ελληνικές τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η Σαμπίνα Ντζιούρμαν, διευθύντρια της ΕΤΕπ για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Ντζιούρμαν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι κινήσεις της ΕΤΕπ αναμένεται να διαμορφώσουν το ύψος της δαπάνης της στην Ελλάδα φέτος πάνω από τα 320 εκατ. ευρώ που δαπάνησε πέρυσι.

«Αναμένουμε να ανακοινωθούν κάποιες συναλλαγές τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Θα απογοητευόμουν, εάν (η επένδυση) ήταν μικρότερη από πέρυσι», δήλωσε η διευθύντρια της ΕΤΕπ για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ίδια ανέφερε ότι η ΕΤΕπ έχει εκπλαγεί θετικά από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως τώρα από τον ιδιωτικό τομέα για την Ελλάδα και ότι συζητά με δυνητικούς επενδυτές σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαχείριση πακέτων «κόκκινων» δανείων στο μέλλον.

Η ΕΤΕπ έχει επενδύσει ήδη 250 εκατ. ευρώ σε πακέτα μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών - Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δώσει εντολή να παραταθεί η πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
Ενας 37χρονος στο Λασίθι ακρωτηριάστηκε, ενώ σοβαροί τραυματισμοί ανηλίκων σημειώθηκε σε Κάλυμνο και Μαλεσίνα
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ
Shein και Temu έχουν προειδοποιήσει ότι θα αυξήσουν τις τιμές «λόγω των πρόσφατων αλλαγών στους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες και τους δασμούς»
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ