Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Β. Σόιμπλε: Χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Β. Σόιμπλε: Χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα

«Σεβόμαστε το δημοψήφισμα, αλλά χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.

Μιλώντας σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, είπε πως όποιος ξέρει τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξέρει τι πρέπει να κάνει και επανέλαβε ότι «περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να δούμε τι έχει να μας πει».

Για το «κούρεμα» του χρέους ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων για τη στήριξη χωρών.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει το ευρώ, ο Σόιμπλε απάντησε πως αυτή είναι μια ερώτηση για την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Η ανάλυση του γερμανικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης περιλαμβάνει σενάρια για δασμούς light, εμπορικό πόλεμο και βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση
Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ