Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΟΠΕΚ : Στο 62% ανά λίτρο βενζίνης η συμμετοχή φόρων και τελών!

Οι πολύ υψηλοί φόροι είναι, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, ο λόγος που δεν μειώνεται η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Την άποψη ότι η πτωτική εξέλιξη των διεθνών τιμών των καυσίμων εξυπηρετεί ποικιλοτρόπως την Ελλάδα στην προσπάθεια εξόδου της από την οικονομική κρίση διατύπωσε σήμερα Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου διεθνώς κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση πως από τις μειωμένες τιμές του αργού επηρεάζονται άμεσα οι τιμές των διυλισμένων πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών, βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων, παράλληλα με το μειωμένο μεταφορικό κόστος που βοηθά ιδιαιτέρως την προσδοκώμενη ανάπτυξη.

Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ από τις μειωμένες τιμές του αργού πετρελαίου ωφελούνται τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ελλάδας από την περιορισμένη εκταμίευση αυτών και αυξάνονται οι καταναλώσεις πωλήσεων πετρελαιοειδών προϊόντων, με παράλληλη αύξηση των δημοσίων εσόδων από τους υψηλούς φόρους.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως αν και η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έπεσε 36%, αυτή δεν ακολούθησε την ίδια πτωτική πορεία στις τιμές της χώρας μας, αφού η αμόλυβδη έπεσε 9,5% περίπου και το πετρέλαιο κίνησης περίπου 6,5%. Ο λόγος σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ είναι οι ανελαστικοί υψηλοί φόροι, καθώς για κάθε λίτρο βενζίνης, η συμμετοχή φόρων και τελών αγγίζει το 62%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δώσει εντολή να παραταθεί η πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
Ενας 37χρονος στο Λασίθι ακρωτηριάστηκε, ενώ σοβαροί τραυματισμοί ανηλίκων σημειώθηκε σε Κάλυμνο και Μαλεσίνα
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ
Shein και Temu έχουν προειδοποιήσει ότι θα αυξήσουν τις τιμές «λόγω των πρόσφατων αλλαγών στους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες και τους δασμούς»
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ