Η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι επαφίεται στην κάθε χώρα το πώς θα διαχειριστεί την οικονομία της, υπογραμμίζοντας ότι «με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της, τόσο από δημοσιονομικής άποψης, όσο και στο θέμα των αγορών, όπου έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση».
«Αλλά, επίσης, πιστεύουμε πως για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και προκειμένου να αποδίδει διαρκώς ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ήταν κατά την άποψή μας, σε καλύτερη θέση εάν είχε προληπτική στήριξη», προσέθεσε.
Η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε ότι «μιλάμε για μια εξέλιξη στη σχέση (εννοώντας δανειστών με Ελλάδα), αλλά πιστεύουμε πως η σχέση αυτή μπορεί να είναι πολύ βοηθητική για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να καταφέρει τελικά να βαδίσει μόνη της» και ότι «το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει με αποτελεσματικό τρόπο».
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τα επόμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται την οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ απέφυγε να κάνει αναφορά.