Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κουλουτμπάνης: «Θα βοηθήσουμε να γίνουν οι επαγγελματίες πιο ισχυροί»

Τους στόχους του για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Να κάνει τους επαγγελματίες πιο ισχυρούς στοχεύει ο Θάνος Κουλουτμπάνης που διεκδικεί την προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό "Ισχυροί Επαγγελματίες" στις επερχόμενες εκλογές στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2024.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στο περιθώριο συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με δημοσιογράφους της πόλης μας, η θητεία του στο ΔΣ του ΕΕΘ τού έχει δώσει την εμπειρία ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο στους επαγγελματίες.

«Εδώ και 18 χρόνια είμαι αντιπρόεδρος στο ΕΕΘ και έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία. Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα μού επιτρέπει να γίνω αρωγός ώστε κάθε επαγγελματίας να γίνει πιο ισχυρός». Ο ίδιος σχολίασε πως «καθημερινά η ακρίβεια και τα θέματα της ενέργειας δεν βοηθούν τον επαγγελματία να είναι αυτάρκης», όμως πρόσθεσε πως «πρέπει το Επιμελητήριό μας να βρει τα εργαλεία για να τον βοηθήσει στο να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Εμείς έχουμε εμπειρία. Οι πολυεθνικές είναι δίπλα μας άρα, εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα στον κάθε επαγγελματία και να τον βοηθήσουμε γιατί το έχουμε ξανακάνει. Οι εξαγγελίες μας δεν θα μείνουν στο χαρτί».

Ο Θάνος Κουλουτμπάνης που είναι σήμερα Γ’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συνοψίζοντας τους στόχους του είπε πως με την εκλογή του θα προχωρήσει :

• Στην Ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επαγγελματιών (ΤΕΑΕ), με αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ και στοχο την ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας των επαγγελματιών, προσφέροντας συμπληρωματικές παροχές.

• Στην Ίδρυση Ταμείου Μικροπιστώσεων, μέσω του οποίου οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευέλικτες και άμεσες λύσεις ρευστότητας, με μικρά δάνεια με ευνοϊκούς όρους, για την αντιμετώπιση άμεσων οικονομικών αναγκών

• Στην επανασύσταση της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του ΕΕΘ, ένα κρίσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν χρηματοδοτικά κονδύλια από ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα.

• Στη δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας που θα υποστηρίζει νέες επιχειρήσεις μέσω υπηρεσιών συμβουλευτικής – mentoring, μέσω της οποίας ο επιχειρηματίας θα είναι προετοιμασμένος από πριν για τα ζητήματα τα οποία μπορεί να ανακύψουν στο δρόμο του και εφοδιασμένος με τα κατάλληλα μέσα να τα αντιμετωπίσει.

•Στη Δομή Στήριξης Επιχειρήσεων για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που αφορούν τον επαγγελματία, με φυσικούς αποδέκτες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να ενισχύσουν τον δυναμισμό τους, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση και αναζητούν λύσεις για τη βιωσιμότητα και τη μεγέθυνσή τους.

Εξάλλου πρόσθεσε πως θα θεσμοθετήσει και δωρεάν κάρτα υγείας για όλα τα οικονομικά ενήμερα μέλη, ώστε το επιμελητήριο να είναι πραγματικά ανταποδοτικό. Η Κάρτα Υγείας θα προσφέρει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, ενισχύοντας την υγεία και την ευημερία των μελών.

thanos_kouloutbanis.jpg

«Στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου το ΕΕΘ αλλάζει σελίδα, με νέα διοίκηση που και μπορεί και ξέρει και που θα απαρτίζεται από πετυχημένους επαγγελματίες. Μια διοίκηση που θα προσφέρει ανταποδοτικές και αναπτυξιακές υπηρεσίες προς τα μέλη του γιατί το έχουν πραγματική ανάγκη», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε αναφορικά με τις εκλογές: «στοίχημα είναι η συμμετοχή γιατί, όσο πιο πολλοί, τόσο πιο ισχυροί. Και μην ξεχνάμε, εμείς στην παράταξη Ισχυροί Επαγγελματίες, και ξέρουμε, και μπορούμε»

Απαντώντας σε ερώτηση σχολίασε πως στο ΕΕΘ είναι εγγεγραμμένα 50.000 μέλη εκ των οποίων τα 20.000 είναι οικονομικά ενημερωμένα.

Η παράταξη του κ. Κουλουτμπάνη έχει 150 υποψήφιους μέχρι στιγμής, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι. Ο αριθμός τους εκτιμάται πως θα αγγίξει τους 200.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσουκαλάς: «Η πολιτική της κυβέρνησης θυμίζει τα χωριά Ποτέμκιν»
«Ο Γκριγκόρι Ποτέμκιν, υπουργός της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, έχτιζε ψεύτικα φορητά χωριά για να παρουσιάσει ένα πλαστό σκηνικό ευημερίας» είπε
Τσουκαλάς: «Η πολιτική της κυβέρνησης θυμίζει τα χωριά Ποτέμκιν»