Ειδικότερα, η πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στην αγορά, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 αρχίζει τη 1η Νοεμβρίου και λήγει στις 9 Νοεμβρίου.
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:
α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.εκπτώσεων είναι το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου.
Από την ΕΣΕΕ γνωστοποιείται ακόμη ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.
Επίσης, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013.
Σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους, εναπόκειται στους τελευταίους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους στις περιοχές ευθύνης τους να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου. Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή αλλά όπως συνέβη και με το πλαίσιο ωραρίου μετά την ψήφιση του ν. 3377/2005, εντέλει θα αποτελέσει τον κυριότερο παράγοντα για το εάν θα λειτουργήσουν οι τοπικές αγορές την συγκεκριμένη Κυριακή ή όχι.