Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΣΘ, είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
«Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εκπτώσεων πέραν των διπλών τιμών, γίνεται χρήση και ποσοστών (%) τα ποσοστά αυτά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα ως προς την κάθε κατηγορία ειδών που αναφέρονται και να επαληθεύονται από την σύγκριση των δυο τιμών. Επιπλέον θα πρέπει μαζί με το ποσοστό, να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση ( π.χ. 20% έκπτωση )» σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.
Υπογραμμίζει επίσης ότι «το ποσοστό έκπτωσης που διαφημίζει κάθε κατάστημα, θα πρέπει να είναι πραγματικό και όχι παραπλανητικό. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης».
Αναφορικά με το θέμα των προσφορών τονίζει, ο ΕΣΘ σημειώνει ότι «στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να διενεργούν 10ήμερα προσφορών».
Οι εμπορικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν δεκαήμερα προσφορών, έχουν υποχρέωση έναντι του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το νόμο, να το δηλώνουν στον Σύλλογο, τουλάχιστον μία ημέρα πριν την έναρξή τους.