Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία γεύσης απέσπασε στα Specialist Awards της Gourmet Exhibition 2019 που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη η Lagadas Farm, εταιρεία με έδρα τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιείται στον τομέα του τροφίμου και ειδικότερα της επεξεργασίας και τυποποίησης τουρσιών, antipasti και specialties προϊόντων.
Η διάκριση αφορά το μοναδικό στην Ελλάδα αγγουράκι "Bread & Butter Chips", ένα προϊόν για το οποίο η εταιρία έχει αποσπάσει ήδη πολύ θετικά σχόλια και σε άλλες εκθέσεις που έχει συμμετάσχει, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αγοραστές, που το γνωρίζουν ως προϊόν, ενώ ήδη πραγματοποιούνται και οι πρώτες εξαγωγές παράλληλα με το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά.
Όπως εξηγεί ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Γεωργαλάς, πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και ποιοτικό προϊόν, που δεν έχει καμία σχέση με ότι φαντάζεται κανείς για το αγγουράκι τουρσί ούτε στη γεύση, ούτε στην υφή αλλά ούτε και στον τρόπο παρασκευής, καθώς είναι ένα προϊόν που παράγεται μέσα από πολλά στάδια και διαδικασίες.
Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργαλάς μας λέει: «Έξι μήνες κάναμε δοκιμές και τελικά τα καταφέραμε. Θέλαμε το προϊόν να είναι τραγανό, να έχει απόλυτη ισορροπία μεταξύ γλυκού και ξινού και να αφήνει μια πολλή ευχάριστη και χαρακτηριστική επίγευση στον καταναλωτή».
Έτσι η Lagadas Farm μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών και τον συντονισμό του Άγγελου Καμαρίωτη έφερε την αυθεντική Αμερικάνικη συνταγή, που ήρθε για να «απογειώσει» γευστικά τα hamburgers, τα hot dogs, τα σάντουιτς και όλα τα ψητά και BBQ πιάτα.

Η ιστορία της εταιρείας
Ο ιδρυτής της Lagadas Farm Νίκος Καμαριώτης και στην συνέχεια ο γιος του Άγγελος, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην παράδοση και την γαστρονομία, με σκοπό να επαναπροσδιορίσουν το τουρσί αλλά και τις παραδοσιακές συνταγές και ορεκτικά, μέσα από σύγχρονες, αλλά και γευστικά καινοτόμες προτάσεις.
Χειροποίητα Τουρσιά με παραδοσιακές συνταγές, άριστη ποιότητα και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.Μεταξύ άλλων ορεκτικά (antipasti) με φέτα από τον Χολομώντα της Χαλκιδικής και πιπεριές από την Ελληνική γη, λαχανομπουκιές, μελιτζάνα γεμιστή, μανιτάρια ψημένα και κομμένα, ρολάκια με φύλλα λάχανο έτοιμα για λαχανοντολμάδες μέχρι και... σούσι λαχανικών τουρσί, ένα fusion γιαπωνέζικης και ελληνικής κουζίνας, ένα ρολάκι με λαχανικά όπως κρίταμο, καρότο κλπ δεμένο στο χέρι με κλωνάρι σέλινου.
Στα σκαριά βρίσκονται και νέα προϊόντα ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι τα περισσότερα από τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται για τα τουρσιά καλλιεργούνται σε έκταση 25 στρεμμάτων περίπου στο Λαγκαδά και κατόπιν μεταποιούνται και τυποποιούνται στη σύγχρονη μονάδα παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία. Όλα τα προϊόντα είναι 100% χειροποίητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα.
"Μας ενδιαφέρει να μείνουμε στο χειροποίητο, παραδοσιακό προϊόν, αυτό είναι που μας διακρίνει. Δεν θέλουμε να βγούμε σε φασόν, ούτε να γίνουμε βιομηχανική παραγωγή", τονίζει ο κ. Γεωργαλάς. Επισημαίνει ακόμη ότι η εταιρεία προσέχει τα προϊόντα της να είναι χαμηλά σε αλατότητα, συμβαδίζοντας με τις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών ενώ τονίζει ότι γενικά τα τουρσιά αποτελούν πηγή προβιοτικών.
Η Lagadas Farm έχει ως στόχο να ξαναβάλει τα παραδοσιακά εδέσματα στο καθημερινό και το επίσημο τραπέζι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και να διαδώσει την ελληνική γαστρονομική ταυτότητα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το 25% της παραγωγής της εξάγεται άμεσα σε πάνω από 12 χώρες, από Βαλκάνια και Ευρώπη μέχρι Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ, ενώ πρόσφατα έκανε εξαγωγικό άνοιγμα μικρής ποσότητας στην Ιαπωνία και έλαβε καλά σχόλια σύμφωνα με τον κ. Γεωργαλά. Παράλληλα, προϊόντα της βρίσκονται στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Μασούτης".