Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αμερικανικός κολοσσός έρχεται για μπίζνες στη Θεσσαλονίκη!

Τι ανακοίνωσε ο Λευτέρης Κρέτσος στο πλαίσιο συνάντησης με την Κατερίνα Νοτοπούλου

"Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ο αρμόδιος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ολοκληρώνουν έναν διαγωνισμό αυτή τη στιγμή για τη μελέτη σχετικά με το πώς θα αναπτυχθούν τα film offices αυτά και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας". Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχετική ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, για θέματα ψηφιακής πολιτικής.

Ο κ. Ράλλης, γνωστοποίησε ότι "ήδη ένας Αμερικανικός κολοσσός σκοπεύει να ανοίξει ένα film office στη Θεσσαλονίκη" και έκανε λόγο για απρόβλεπτες θετικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. "Πρόκειται για πολύ σημαντική πρωτοβουλία, γιατί τα παραδοσιακά μέσα πλέον έχουν αλλάξει. Δεν είναι το χαρτί ο τρόπος επικοινωνίας. Τα ντοκιμαντέρ, οι ταινίες, το σύγχρονο οπτικοακουστικό περιεχόμενο, το gaming είναι αυτά τα οποία κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία και θεωρώ σαν χώρα θα αποκτήσουμε αυτό που μας έλειπε τόσα χρόνια μια πολιτική η οποία θα προβάλλει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο" υπογράμμισε. Τόνισε, ακόμη, ότι "δεν υπάρχει καλύτερο μέσο διαφήμισης από την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου και ταυτόχρονα δίνουμε και τη δυνατότητα να προβάλλουμε κάθε γωνιά της όμορφης πόλης της Θεσσαλονίκης και οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτή".

Από την πλευρά της η κ. Νοτοπούλου, ανέφερε, ότι η προσπάθεια για τα γραφεία κινηματογράφου ξεκίνησε πέρσι από τον κ. Κρέτσο και από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ μίλησε και για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Αλέξανδρο Θάνο. "Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα έχουμε film office στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα film offices που ανοίγουν σε όλη την Ελλάδα με χρηματοδότηση, με πολύ σημαντικές επενδύσεις και με απασχόληση όλου του κλάδου οπτικοακουστικής παραγωγής μιας και έχουμε εξαιρετικά κίνητρα πια", πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των ψηφιακών έργων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται, ο κ. Ράλλης, διευκρίνισε ότι αυτό δεν ξεπερνάει τον ένα χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δώσει εντολή να παραταθεί η πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
Ενας 37χρονος στο Λασίθι ακρωτηριάστηκε, ενώ σοβαροί τραυματισμοί ανηλίκων σημειώθηκε σε Κάλυμνο και Μαλεσίνα
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ
Shein και Temu έχουν προειδοποιήσει ότι θα αυξήσουν τις τιμές «λόγω των πρόσφατων αλλαγών στους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες και τους δασμούς»
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ