Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ληξιπρόθεσμα χρέη 432 εκατ. ευρώ κατέβαλε το δημόσιο στο α' τρίμηνο

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Στα 432 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ύψος της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, κατά το α΄ τρίμηνο του 2017.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 251 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 524 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Τα έσοδα υποχώρησαν σε 10,718 δισ. ευρώ έναντι 10,893 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν σε 12,913 δισ. ευρώ έναντι 11,7 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2016.

Τέλος, το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, σε ταμειακή βάση, ανήλθε σε έλλειμμα 295 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 2,849 δισ. ευρώ πέρυσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαουδική Αραβία: Έτοιμη να φιλοξενήσει 64 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034
Μόνη προϋπόθεση η FIFA να αποδεχτεί μια σχετική πρόταση για επέκταση του τουρνουά από 48 ομάδες, σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας
Σαουδική Αραβία: Έτοιμη να φιλοξενήσει 64 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034