Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεταβατική περίοδος για τα μπλοκάκια, με εισφορές 10% - Πόσο θα διαρκέσει

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος

Μεταβατική περίοδο, ενός ή δύο μηνών, με εισφορές ύψους 10%, προανήγγειλε για τους ασφαλισμένους με μπλοκάκι ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».

«Θα υπάρξει αυτή η μεταβατική περίοδος για τους απασχολούμενους με μπλοκάκια, οι οποίοι ενδεχομένως έχουν και κάποια δυσπιστία στο αν ο εργοδότης θα καταβάλλει το ποσοστό που του αναλογεί» ανέφερε, ενδεικτικά, ο αρμόδιος υφυπουργός.

Όπως διαβεβαίωσε στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, οι ασφαλισμένοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική ικανότητα και ενημερότητα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένονται αλλαγές στο ύψος των εισφορών, οι οποίες - εκτός της μεταβατικής περιόδου - θα διατηρηθούν ως έχουν, στο 26,95%.

Ο κ. Πετρόπουλος υπεραμύνθηκε τέλος, του νέου καθεστώτος, τονίζοντας πως είναι «πολύ πιο ευνοϊκό και «με χαμηλότερη επιβάρυνση από το προηγούμενο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τασούλας: Συγχαρητήρια στην Εθνική Πόλο γυναικών για το χρυσό μετάλλιο
«Τα ασυναγώνιστα κορίτσια του ελληνικού πόλο απέδειξαν ότι με το ταλέντο και το αγωνιστικό τους σθένος θα συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους»
Τασούλας: Συγχαρητήρια στην Εθνική Πόλο γυναικών για το χρυσό μετάλλιο
Αγρίνιο: Το «έσκασαν» από τα κρατητήρια οι νεαροί που είχαν συλληφθεί για απόπειρα διάρρηξης ATM
Οι δύο νεαροί που είχαν συλληφθεί για διάρρηξη ATM στο Αγρίνιο κατάφεραν να δραπετεύσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές
Αγρίνιο: Το «έσκασαν» από τα κρατητήρια οι νεαροί που είχαν συλληφθεί για απόπειρα διάρρηξης ATM