Του Μιχαήλ Λιάπη,
Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό με δύο νεκρούς νωρίτερα σήμερα απόγευμα Μεγάλης Τρίτης 15 Απριλίου.
Το σημείο του τροχαίου θυμίζει πραγματικά κρανίου τόπο, με καμένα οχήματα και κομμάτια οχημάτων σε μεγάλη ακτίνα.
Υπό συνθήκες πυκνής ομίχλης σημειώθηκε η σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων στα διόδια του Πολυμύλου, τα οποία και έπιασαν φωτιά με τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι επιβαίνοντες του ενός από τα δύο ΙΧ
Φορτηγό που ακολουθούσε έπεσε μάλιστα πάνω τους, διαλύοντας μάλιστα και το κουβούκλιο των διοδίων.
Παράλληλα από το τροχαίο έχουν τραυματιστεί ακόμη 5 άτομα.
Όλα συνέβησαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του πρώτου οχήματος επιχείρησε να περάσει από τη λωρίδα τηλεδιοδίου. Το e- pass ωστόσο δε λειτούργησε και ο οδηγός έκανε όπισθεν στην προσπάθειά του να δοκιμάσει να ξαναπεράσει.
Δυστυχώς όμως και λόγω της πυκνής ομίχλης ο οδηγός του αυτοκίνητου που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να φρενάρει με αποτέλεσμα να σημειωθεί η φονική σύγκρουση.
Δείτε το video και φωτογραφίες του TyposThes:



Υπενθυμίζεται πως η κυκλοφορία στην Εγνατία στο ύψος των διοδίων του Πολυμύλου, στο ρεύμα προς Κοζάνη, έχει διακοπεί με χιλιάδες οχήματα ακινητοποιήμενα και ουρές που έφτασαν έως και τα 22 χιλιόμετρα. Για την αποσυμφόρηση της κατάστασης έχει ανοίξει και η παράπλευρή οδός.
Σύμφωνα με την Τροχαία, τα οχήματα που κινούνται προς Κοζάνη εκτρέπονται μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Βέροιας.
Στην περιοχή έχει τεθεί σε επιφυλακή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να επέμβει σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη