Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται «αλγερινή ζέστη» μετά το «φινλανδικό κρύο»: 30άρια τη Μ. Εβδομάδα

Tη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται η θερμοκρασία να σημειώσει σημαντική άνοδο, αγγίζοντας ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου

Aλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, καθώς τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να κινηθούμε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, από αύριο, Πέμπτη, θα υποχωρεί σταδιακά το κρύο από τη Φινλανδία που έκανε την εμφάνισή του το τελευταίο χρονικό διάστημα, δίνοντας τη θέση του σε «επίμονη ζέστη», που μας έρχεται από την Αλγερία.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει το Σαββατοκύριακο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο, αγγίζοντας ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια στο Facebook για τον καιρό των επόμενων ημέρων

«Μετά το επίμονο κρύο από τη Φινλανδία έρχεται επίμονη ζέστη από την Αλγερία…

Σε αποδρομή βρίσκεται το ψυχρό κύμα που επηρεάζει ακόμα και σήμερα τη χώρα μας με ισχυρό παγετό στα ορεινά και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Από αύριο σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Επίσης, τα όποια φαινόμενα τις επόμενες ημέρες θα είναι ασθενή και περιορισμένα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, τα νέα για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ευχάριστα! Συγκεκριμένα, από την Κυριακή των Βαΐων ξεκινά η μεταφορά (αυτή τη φορά) θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να βρεθεί 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Βροχές δεν προβλέπονται.

Από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά τα θερμόμετρα θα ξεπεράσουν τους 25-26 βαθμούς σε αρκετές περιοχές και μάλιστα σε συνδυασμό με το πεδίο των ανέμων (καταβάτες) δεν αποκλείεται να προσεγγίσουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου!».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυστύχημα στην Εγνατία: «Δεν είδα, δεν κατάλαβα τίποτα», είπε ο οδηγός της νταλίκας
Ανατροπή με τις συνθήκες του σοκαριστικού τροχαίου - Το φορτηγό έπεσε στα ΙΧ χωρίς να προηγηθεί σύγκρουση
Δυστύχημα στην Εγνατία: «Δεν είδα, δεν κατάλαβα τίποτα», είπε ο οδηγός της νταλίκας